Overslaan en naar de inhoud gaan

Blog

Silly Walk
22/12/2022 - 13:04

De 'Silly Walk' uit Monty Python is nu wetenschappelijk bewezen goed voor uw gezondheid!

Het ‘malle loopje’ dat de Britse komiek John Cleese in de comedyreeks Monty Python ten beste gaf, is volgens de wetenschap prima voor de gezondheid.
Tanita meten van lichaamssamenstelling
10/12/2022 - 10:03

NIEUW: Meting van uw lichaams- samenstelling

U kan nu uw lichaamssamenstelling laten meten in de praktijk. Deze meting gebeurt tijdens een consultatie bij chiropractor Beckx. Er wordt hiervoor geen extra kost aangerekend. Deze dienst kadert in ons streven naar een zo compleet mogelijke en optimale zorg.

(De app is niet nodig voor de patiënten in Aalter. Zij maken een afspraak aan de balie van de fitness. Patienten van Gent downloaden de app van My Tanita (zie onder).
Fanmail
15/11/2022 - 09:35

Fanmail!

vingers kraken
13/05/2022 - 12:48

Filmpje en artikel 'Wat maakt het krakende geluid bij gewrichten 'kraken''

Er bestaan heel wat misverstanden over het 'kraken' van gewrichten.
Factcheckers
14/04/2022 - 16:03

Is zitten het nieuwe roken?

Heel veel mensen hebben een zittende job en spenderen tot wel veertien uur per dag op hun zittend gat. Het gemiddelde ligt tussen acht en twaalf uur. Maar is het wel gezond om zo veel te zitten? Volgens sommigen is zitten zo schadelijk voor onze gezondheid dat het het nieuwe roken wordt genoemd. Steeds meer worden standing desks de norm in kantoren, dus wij kunnen al vermoeden dat hier iets van aan is. Jan Van Looveren testte uit hoe ernstig het is.

Twee grondige medische onderzoeken, met daartussen een weekje waarin Jan zijn copresentatoren al zijn klusjes in huis voor hem liet opknappen, weten we dat 14 uur per dag zitten nefast is. Jan verloor spiermassa en kreeg een kilogram vet erbij. Zijn uithoudingsvermogen verminderde, zijn lichaam brak suikers minder snel af, en aan dat tempo was hij ineens op weg om na een paar jaar diabetes te ontwikkelen. De oplossing voor mensen met een zittende job? Doorbreek je zitpatronen, dwing jezelf om recht te staan, om een tripje te maken naar de fotokopiemachine of de waterkoeler. Als je elk kwartier eens rechtstaat, kan je de negatieve gevolgen temperen. Maar ook dat zal wel niet voor iedereen even makkelijk zijn.
Bedankingsemail
11/11/2021 - 10:04

Bedankingsemail

Zonder woorden...: bedankingsemail van een patient 6 maand na een doorverwijzing! Kippenvel!
Chiropractor Beckx
21/10/2021 - 10:11

Heilige drievuldigheid om rug- en nekklachten te voorkomen.

Nekpijn
21/01/2021 - 12:12

AVS Nieuws

Chiropractor Beckx op AVS over rug- en nekklachten door thuiswerk